Mikor vehető át a csomag?
Legkorábban: 04. 28. Hétfő
Legkésőbb: 04. 29. Kedd
Mikor vehető át a csomag?
Legkorábban: 04. 28. Hétfő
Legkésőbb: 04. 29. Kedd
Mikor vehető át a csomag?
Legkorábban: Holnap
Legkésőbb: 04. 28. Hétfő
Mikor vehető át a csomag?
Legkorábban: 04. 28. Hétfő
Legkésőbb: 04. 30. Szerda
Információk
- 100%-os garanciát adunk minden termékre!
- Kielemt ügyfélszolgálat (Chat, telefon, email)
Fizetési módok:
- Utánvétel
- Bankkártyás fizetés
- Személyes fizetés
A gyümölcsök befőzésénél az egyik legfontosabb szempont az eltarthatóság. A legtermészetesebb megoldás a tökéletes állagú dzsemek, lekvárok elkészítéséhez, ha a növényi pektint is adagolunk hozzá. Ezzel a természetes sűrítőszerrel/ adalékanyaggal többé nem ördöngősség a lekvárfőzés sem. Házilag készített gumicukorral kedveskedhetünk szeretteinknek, ha a Nature Cookta Special Pektint beszerezzük.
Segítségével a lekvárfőzés is lerövidíthető, a hozzáadott édesítő pedig csökkenthető. A gyorsabb elkészítés lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök tápértéküket is koncentráltabban megőrizzék. A pektin előfordulása: A növényi, természetes eredetű pektint kiváló sűrítőanyagként tartják számon. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsöknél. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Az élelmiszeriparban előszeretettel alkalmazzák az éretlenebb gyümölcsöket (savanykás almát), melyeknek a pektintartalma is még magasabb.
Az érési folyamat során ez az érték azonban folyamatosan csökken. Gyakori a citrusfélékből való előállítása is. Henri Bracconot által 1825-ben feljegyzett pektin a kocsonyásodásért felel. Ezt a régiek is felismerték, amikor egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.
A pektin a konyhában: A tartósítás a tartósítószereken és a technikán is múlik. Ma már olyan fenomenális, természetes eredetű segédanyagok állnak a rendelkezésünkre, mint a Nature Cookta Special Pektin. A főzési idővel a gyümölcsök tápanyagértéke csökken.
A rövidebb elkészítés miatt ez a termék megoldást jelenhet erre a problémára. Az egyik leghasznosabb konyhai alapanyaggal módfelett ízletes lekvárok, dzsemek, zselék készíthetőek. Ez az értékes heteropoliszacharid lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot.
Segítségével otthon is elkészíthetjük a gyerekek kedvencét, a gumicukrot. A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% citruspektin A 2019.03.16. és utáni minőségmegőrzési idővel ellátott Nature Cookta Pektin termék már új alapanyagunk, mely még erősebb zselésítő hatással rendelkezik, s még gazdaságosabb kiszerelést jelent! Így már kevesebb pektin hozáadásával is elérhetjük a kívánt állagot.
Míg korábban 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 11-16 kilogramm gyümölcshöz volt elegendő, addig most akár 20-25 kg-hoz is elégséges. A felhasznált mennyiség függ személyes ízlésünktől, hogy milyen állagú finomságot is szeretnénk készíteni, valamint attól is, hogy milyen gyümölcs a nyersanyagunk hozzá. Kiszerelés: 80 gramm