Az amaránt már az aztékok és az inkák birodalmában is kedvelt kultúrnövény volt, akkoriban számukra a babbal, kukoricával, krumplival számított egyenértékűnek. A spanyol gyarmatosító, Cortez 1519-ben betiltotta termesztését. Ekkoriban némiképp visszaszorult a terjedése és csak az eldugottabb falvakban volt fellelhető, de néhány évtizeddel később újra felfedezték.
Bár a köztudatban gabonaként tartják számon, nem tartalmazza a búzafélékre jellemző agglutinint (WGA). Az amarántmagból kinyert liszt feldolgozása során az alapanyagot vegyszermentesen, hidegen zsírtalanítják. Fogyasszuk a belőle készült lisztet sütéshez-főzéshez egyaránt.
A Nature Cookta Amarántliszt leginkább kenyerek, sütemények, péksütemények, kekszek sütéséhez ajánlott, édesekhez és sósakhoz egyaránt passzol. Keverhetjük más liszttel is, de használhatjuk teljes egészében. Ebből a kivételes alapanyagból a kelt tészták elkészítésénél maximum 15-20%-ban, a panírozás során pedig 50-100%-ban használjunk. A Nature Cookta Amarántliszt alkalmazható többek között a PCO-sok diétájában is. Felhasználásával ínycsiklandóan finom lepényeket és palacsintákat tehet a család asztalára!
Az amaránt liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Összetevők: 100% amarántliszt
Kiszerelés: 250 gramm