Az amaránt már az aztékok és az inkák birodalmában is kedvelt kultúrnövény volt, akkoriban számukra a babbal, kukoricával, krumplival számított egyenértékűnek. A spanyol gyarmatosító, Cortez 1519-ben betiltotta termesztését. Ekkoriban némiképp visszaszorult a terjedése és csak az eldugottabb falvakban volt megtalálható, de néhány évtizeddel később újra felfedezték.
Az amarántmagból kinyert liszt feldolgozása során az alapanyagot vegyszermentesen, hidegen zsírtalanítják. A Nature Cookta Amarántliszt leginkább kenyerek, sütemények, péksütemények, kekszek sütéséhez ajánlott, édesekhez és sósakhoz egyaránt passzol. Keverhetjük más liszttel is, de használhatjuk 100%-ban is. Alkalmazható a legtöbb diétában, így nyugodtan beépítheti táplálkozásába a vegetáriánus, vegán és PCO-s egyaránt.
A lepényfélék és a palacsinták is ennek a konyhai összetevőnek a hozzáadásával lesznek igazán ízletesek. Építse be étrendjébe azt az alapanyagot, melynek fogyasztását a NASA is előírta az űrhajósoknak kivételes beltartalmának köszönhetően.
Az amaránt liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% amarántliszt
Kiszerelés: 500 gramm