Magvak

Piritott Szezammag 250
Magvak
772 Ft
Piritott Tokmag 250
Magvak
1.229 Ft
Piritott Napraforgo
Magvak
436 Ft
Chaimag250
Magvak
1.017 Ft
Lenmag 1000
Magvak
1.090 Ft
Lenmag 500
Magvak
572 Ft
Magkeverek 500
Magvak
1.008 Ft
Magkeverek 250
Magvak
554 Ft
Gorogszenamag 200
Magvak
636 Ft
Szezammag 500
Magvak
1.344 Ft
Szezammag 250
Magvak
726 Ft
Lenmag 250
Magvak
327 Ft
Piritott Tokmag 500
Magvak
2.248 Ft
Hantolt Napraforgo250
Magvak
381 Ft
Hantolt Napraforgo 500
Magvak
645 Ft
Biomenu Bio Szezammag 250 G
Magvak
2.156 Ft
Biomenu Bio Quinoa Voros Mag 250 G
Magvak
1.118 Ft
Biomenu Bio Quinoa Trikolor Magkeverek 250 G
Magvak
1.434 Ft
Biomenu Bio Quinoa Fekete Mag 250 G
Magvak
1.232 Ft
Biomenu Bio Quinoa Mag 250 G
Magvak
1.346 Ft
Biomenu Bio Kendermag Hantolt 250 G
Magvak
3.651 Ft
Biomenu Bio Kendermag Hantolt 125 G
Magvak
1.859 Ft
Biomenu Bio Chia Mag 250 G
Magvak
2.440 Ft
Biomenu Bio Chia Mag 125 G
Magvak
1.362 Ft
1. oldal / 2
 

Magvak

A magvak a táplálkozás apró alapkövei, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal és fehérjékkel. Akár az energiádat szeretnéd növelni, akár az emésztésedet javítani, vagy egyszerűen csak változatosabbá szeretnéd tenni az étrendedet, a magvak sokoldalú és egyszerű módja annak, hogy egy újabb lépést tégy az egészséges életmód felé.

Miért olyan táplálóak a magvak?

A magok azok az embrionális növények, amelyekből új élet nő ki, és tartalmazzák a növény fejlődéséhez szükséges összes alapvető tápanyagot. Ez teszi őket a természetben elérhető egyik legkoncentráltabb tápanyagforrássá. Íme néhány ok, amiért a magvak olyan hasznosak:

Egészséges zsírokban gazdagok

A magvak kiváló forrása a telítetlen zsíroknak, különösen az omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, amelyek létfontosságúak a szív egészségéhez, az agyműködéshez és a szervezetben lévő gyulladások csökkentéséhez.

Magas fehérjetartalmúak

Számos mag jelentős mennyiségű növényi eredetű fehérjét tartalmaz, így kiváló kiegészítői a vegetáriánus és vegán étrendnek. A fehérje elengedhetetlen az izmok helyreállításához, az immunrendszer működéséhez és az általános sejtek egészségéhez.

Tele vannak rosttal

A magvak remek forrása az élelmi rostoknak, amelyek segítenek az emésztés szabályozásában, az egészséges testsúly fenntartásában, és csökkentik az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség.

Remek antioxidánsforrás

Ezek segítenek megvédeni a szervezetet az oxidatív stresszel és a szabadgyökök okozta károsodással szemben, csökkentve a krónikus betegségek kockázatát.

Magas vitamin- és ásványianyag-tartalom

A magvak koncentrált forrása az alapvető vitaminoknak és ásványi anyagoknak, köztük a magnéziumnak, a cinknek, a vasnak és a B-vitaminoknak, amelyek mind létfontosságúak az egészség megőrzéséhez.

Népszerű magfajták és előnyeik

Számos magfajta létezik, amelyek mindegyike egyedi táplálkozási előnyöket és kulináris felhasználási lehetőségeket kínál.

Chia mag

A chia magok apró fekete vagy fehér magvak, amelyek folyadékba áztatva megduzzadnak, és gélszerű textúrát alkotnak. Omega-3 zsírsavakban, rostokban és fehérjében gazdagok. A chia magok antioxidánsokat és kalciumot is tartalmaznak, így kiváló választás, ha csontjait szeretné egészségesen tartani.

Lenmag

A lenmag az omega-3 zsírsavak, különösen az alfa-linolénsav (ALA) egyik legjobb növényi forrása. Magas a lignán-tartalmuk is, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, valamint az oldható rosttartalmuk, amelyek támogatják a szív egészségét.

Tökmag

A tökmag zöld, lapos mag, amelyek magas magnézium-, cink- és vastartalommal rendelkezik. Emellett triptofánt is tartalmaz, egy olyan aminosavat, amely elősegíti a relaxációt és a jobb alvást.

Napraforgómag

A napraforgómag népszerű rágcsálnivaló, és tele van E-vitaminnal, egy erős antioxidánssal, amely segít megvédeni a sejteket a károsodástól. Emellett tartalmaz szelént, amely támogatja a pajzsmirigy működését, illetve magnéziumot is, amely elengedhetetlen az megfelelő izomműködéshez.

Szezámmag

A szezámmag apró, olajban gazdag mag, amely nagyszerű kalcium-, vas- és cinkforrás. Emellett tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet és védik a májat.

Kendermag

A kendermag a kender növényből származik, és kiváló minőségű fehérjében gazdag, továbbá mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Nagyszerű forrása az omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, ezáltal hozzájárul a szív egészségéhez.

A magvak apró, de hatalmas tápanyagtartalmú ételek, amelyek számos pozitív hatással lehetnek egészségünkre. Ha különféle magvakat illesztesz a napi rutinodba, növelheted az alapvető tápanyagok bevitelét, támogathatod az általános egészségedet, és élvezheted a finom ízeket és textúrákat, amelyeket az ételeidbe varázsolnak.